matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ZAPYTANIE- ortogonalizacja Gramma
gakusei:
Nie rozumiem skad przy sposobie ortogonalizacji Gramma Schmidta gdzie v1=u2=(1,0,1,0)
(u2,v1)
v2=u2−
*v1=((−1,2,1,0) nie rozumiem tego wyniku.. ktos moglby mi objasnic
||v
1
||
ten wzor? gdzie u2=(0,2,2,0)
21 sty 21:40