matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całki - obliczenie+ew.wyjaśnienie
Aptekarz:
a) ∫e
s
inx * cosx dx=
dx
b) ∫
=
(3−2x)
2
Z góry dziękuję za pomoc.
21 sty 21:27
Artur_z_miasta_Neptuna:
1) t=sinx 2) t = 3−2x i liczysz całki elementarne
21 sty 21:33