matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ile wynosi kwadrat roznicy liczb a i b, jesli:
luki:
Ile wynosi kwadrat roznicy liczb a i b, jesli: a= 1 −
√
2
+
√
3
b= 1 +
√
2
+
√
3
21 sty 21:13
krystek:
[(1−
√
2
+
√
3
)−(1+
√
2
+
√
3
)]
2
=.....=(−2
√
2
)
2
=
21 sty 21:38
bezendu:
8
21 sty 21:40