Prawdopodobieństwo
SamsungA: Z talii losujemy 4karty. Oblicz prawdopodobieństwo, że będą to dwa trefle i jeden pik. Oblicz
prawd. że 3 karty są asami.
| | | | | | | | | |
Ps w pierwszym wyszło mi, że |Ω|= | |A|= | + | * | = |
| | | | | |
Dobrze? Jak tak, to jak to się dalej liczy?
21 sty 20:51
PW: Z talii losujemy 4 karty. Jak można rozważać, że będą to dwa trefle i jeden pik?
Zadanie sformułowane co najmniej niedbale. Napisz treść dokładnie.
22 sty 12:23
22 sty 12:46
22 sty 12:46
PW: No tak. "Wśród nich będą dwa trefle i jeden pik" to nie to samo co "będą to dwa trefle i jeden
pik".
Również "wśród nich będą co najmniej 3 asy" to nie to samo co "że trzy karty są asami".
Wybacz, ale wygląda na to, że Tobie nie chciało się przepisać treści zadania, a ja mam mieć z
tym problem. Szkoda mojego czasu.
22 sty 15:13
SamsungA: Nie mualem czasu przepisac i mozliwosci. Jezeli ulatwi tobie to , ze przepisze to zaraz to
zrobie.
22 sty 20:51