matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potęgi
panina:
Proszę o rozwiązanie wraz z obliczeniami na 2 sposoby 3
8
+3
8
+3
8
21 sty 20:06
ZK:
3
8
=6561 to 6561+6561+6561= policz Teraz 3
8
+3
8
+3
8
=3*3
8
=3
1
*3
8
=3
8+1
=3
9
21 sty 21:14