matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykresy prostych, parametry
ubidragon:
y=mx−3 i y=(m
2
− 20)x+k wyznaczyłem parametr m (m1=−4, m2=5) wyznacz parametr k, aby do drugiego wykresu należał punkt (−3,10) Nie wiem jak się wziąść za wyznaczanie parametru k.
21 sty 18:28