interpretacja geometryczna
justyna: Podai interpretację geometryczną wartości bezwzględnej .Wskaż na osi liczbowej liczby
spełniające warunek IxI=5
7 cze 09:10
ARO: Są to dwie liczby: X=5 i X= −5.
14 cze 21:15
Eta: a może tak ARO
odległość od zera = 5
I...................I.....................I
..........−5..................0...................5.................>x
więc x = −5 i x = 5
14 cze 21:20
ARO: Czy ktoś odpowie mi jednoznacznie, w jakich przedziałach ma być określana monotoniczność
funkcji z wykresu? ( czy przedziały otwarte, czy domknięte). Podręczniki podają sprzeczne
wersje i co ma wybrać skołowany uczeń? Proszę o pomoc w tym nurtującym mnie temacie.
14 cze 21:21
14 cze 21:25