CAŁKA I MACIERZ
BARDZO PROSZĘ O POMOC: To moja ostatnia szansa na zaliczenie koła.
1) wyznacz funkcję pierwotną z f(x)= xex + x
2)Oblicz pole ograniczone wykresami f(x)= −x2 +1 g(x)= x4 +1
3) Dane są macierze
A= −1 2 0 0
1 0 1 0
0 0 0 1
1 0 −1 0
B= 1
0
−1
1
a) czy można wykonać działanie B+ A*B
b) wyznacznik
c) rząd
d) czy układ równań A*x= B nie ma rozwiązań ?
21 sty 14:59
Artur_z_miasta_Neptuna:
1) czy wiesz co to jest funkcja pierwotna
21 sty 15:01
Artur_z_miasta_Neptuna:
2) narysuj wykresy tych funkcji ... wyznacz punkty przecięcia się tych funkcji
3)
a) A*B = ... ile

b) rozwinięcie Laplace'a <−− kojarzysz 'temat' ?
c) mając (b) będziesz wiedział/−a czy rzA=4 czy też rzA≤3 ... wtedy łatwo zauważyć, ze rzA = 3
d) metodą Gaussa rozwiązać (najlepiej)
21 sty 15:04