moje zaliczenie z matematyki: całki i macierze
michal: Baardzo proszę o rozwiązanie 3 zadań od których zależy moje zaliczenie z koła z matematyki.
Odpowiedzi potrzebuję jak najszybciej. Pozdrawiam serdecznie!
1) wyznacz funkcję pierwotną z f(x)= xex + x
2)Oblicz pole ograniczone wykresami f(x)= −x2 +1 g(x)= x4 +1
3) Dane są macierze
A= −1 2 0 0
1 0 1 0
0 0 0 1
1 0 −1 0
B= 1
0
−1
1
a) czy można wykonać działanie B+ A*B
b) wyznacznik
c) rząd
d) czy układ równań A*x= B nie ma rozwiązań ?
21 sty 14:13