matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
. może to ktoś sprawdzić?
Letty:
oblicz: nie umiem tego zapisać. tj. 6 nad 2 + 6 nad 3. 6 6 2 + 3
6!
6!
2! * 3 * 4 * 5 * 6
=
+
=
+ U{3! * 4 * 5 * 6}{3! *
2! * 4!
3! * 3!
2! * 4!
3!} =
3*4*5*6
4*5*6
+
= 15 + 20 = 35
1*2*3*4
1*2*3
21 sty 13:02
Artur_z_miasta_Neptuna:
6
2
6
3
+
wynik dobry
21 sty 13:04
Letty:
tak właśnie. dziękuję
21 sty 13:07