matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz różnice
miki21:
oblicz różnice kwadratów rozwiązań równania −2(x+5)(x−1)=0
21 sty 07:09
camus:
(*)−2(x+5)(x−1)=0 x+5=0 lub x−1=0 x=−5 lub x=1 − rozwiązania równania (−5)
2
−1
2
= 25−1=24 − różnica kwadratów rozwiązań równania (*)
21 sty 09:11