Pochodne;(
Kjuba: Pomógł by ktoś

wystarczyły by sam koniec abym mógł sprawdzić z moimi rozwiązaniami...
| | cos3x | |
f'(x) = (2x3 e−x + |
| )'  |
| | 3x5 − 2lnx | |
g'(x) = (1 − sin
4 (arctg (
1x))'

h'(x) = (1+arctg2x)
x2
21 sty 00:05
Kjuba: Pomoże ktoś?
21 sty 01:02
asdf: masz policzyć pochodne?
21 sty 01:03
Kjuba: TAK
21 sty 01:18
asdf: | | 2 | |
h(x) ' = 2(1+arctg(2x))x * exln(1+arctg(2x)) * |
| |
| | (2x)2+1 | |
Mi tyle wyszlo, ale ja moge byc nie pewnym zrodlem..
21 sty 01:31
ICSP: f'(x) = 6x
2*e
−x − 2x
3*e
−x +
| | 2 | | −3sin3x(3x5 − 2lnx) − cos3x(15x4 − |
| ) | | | x | |
| |
| |
| (3x5 − 2lnx)2 | |
21 sty 02:38
ICSP: | | 1 | | 1 | | −1 | |
g'(x) = −4cos3(arctg( |
| )) * |
| * |
| |
| | x | | | | x2 | |
21 sty 02:39
ICSP: | | 1 | | 1 | |
h' = (1 + arctg(2x)x2 )* (2xln(1 + arctg(2x)) + x2* |
| * |
| |
| | 1 + arctg(2x) | | 1 + 4x2 | |
* 2)
21 sty 02:42
Kjuba: Dziękuje
21 sty 02:52