dwa zadanka o prostych
olusia: Określ wzajemne położenie prostych k i l o równaniach k:2x −y + 3 =0 il:x − 0,5 y −1 =0
oraz Dana jest prosta k o równaniu k:2x −y + 1=0.Spośród pozostałych prostych wybierz prostą
równoległą do k i prostopadłą do k.
a)2x + y + 1=0 b) y=−0,5 x+1 c)2x+y−3=0
6 cze 22:54
olusia: dwa zadanka o prostych olusia: Określ wzajemne położenie prostych k i l o równaniach k:2x −y +
3 =0 il:x − 0,5 y −1 =0 oraz Dana jest prosta k o równaniu k:2x −y + 1=0.Spośród pozostałych
prostych wybierz prostą równoległą do k i prostopadłą do k. a)2x + y + 1=0 b) y=−0,5 x+1
c)2x+y−3=0
6 cze 23:26