pytanie
Agnesssa: ile wynosi pochodna z e do potęgi 1 przez x


Proszę o odp
20 sty 23:24
asdf: −e1/x * x−2
20 sty 23:26
ja: e−x = (ex)−1 czyli pochodna funkcji wewnętrznej xn * pochodna funkcji wewn ex
czyli [(ex)−1]'= −e−2x * ex
20 sty 23:29
Mila:
asdf − dobrze,
można zapisać inaczej:
20 sty 23:34
ja: Milo, a w mój sposób tego nie można podstawić ?
20 sty 23:37
Mila: To nie jest prawda że e
1/x=(e
x)
−1
dla x=2 mam
L=e
1/2=
√e
20 sty 23:51
ja: o ja nie mogę, ale jestem głupi

dzięki wielkie
21 sty 00:01
Agnesssa: A jak można obliczyć e do potęgi jeden przez x ?
21 sty 00:07