matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria. Równania tożsamościowe
nana:
Sprawdź czy równanie jest tożsamością:
sinx
(1+cosx)
=
(1−cosx)
sinx
20 sty 22:08
Saizou :
sinx
1−cosx
sinx(1−cosx))
L=
*
=
=
1+cosx
1−cosx
1−cos
2
x
sinx(1−cosx)
1−cosx
=
sin
2
x
sinx
L=P cnu
20 sty 22:39