matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tożsamość
Karo:
(tgx+ctgx)
2
− (tgx − ctgx)
2
= 4
20 sty 21:13
lila:
L = tg
2
x+2tgxctgx+ctg
2
x−tg
2
x+2tgxctgx−ctg
2
x − 4tgxctgx=4=P L=P cnd.
20 sty 21:23
a:
(tgx+ctg +tgx−ctgx)(tgx+ctg−tgx+ctgx)=(2tgx)(2tgx)=4tgxctgx
20 sty 21:26