matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wektory
pan x:
Dane są wektory →{AB}=12 →{b}−4 →{a} , →{BC}=−2 →{a} −14 →{b}, →{CA}=6 →a} +2 →{b} tworzące trójkąt. Wektory →{a} i →{b} są jednostkowe i prostopadłe. Oblicz kąty trójkąta.
20 sty 20:55