matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wektor normalny
monika:
Obliczyć wektor normalny do AB gdzie: A ( 2,3) B(3,4) czyli wektor v=[1,1] kolejny wektor u=[1,−1] i wektor normalny licze z n=[
−b
IuI
, [
a
IuI
] te wektoru u maja wzedzie nad soba strzałeczki
i teraz niby jak to liczyc dalej ?
20 sty 20:19