matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy - zadanie
asia:
proszę o pomoc . rozwiązanie oraz wytłumaczenie : log
3
√
3
27 =
20 sty 19:39
ja:
(
3
√
3
)
x
=27
1
(3
(
))
x
=3
3
3
x
=3 /*3
3
x=9
1
tam jest 3 do potęgi
3
20 sty 19:50
T:
(3
1/3
)
x
=27
x
=3 x=9
3
20 sty 19:51