Ważne !!! Pilnie
Anonim: Oblicz wartość funkcji trygonometrycznych kątów ostrych trójkąta ABC
a) A ( 0, 0 ) , B ( 3 , 0 ) , C ( 0 , 2 )
b) A ( 0 ,0 ) , B ( 6 , 0 ) , C ( 6 , 4 )
c) A ( −6 ,1) . B ( 6 ,−4 ) , C ( 6 , 1 )
d) A (−1 ,−5) , B ( 4 , 5 ) , C ( −4, 1 )
6 cze 21:42
tim: Liczysz długość odcinków AB, BC oraz AC. Potem narysuj sobie ten trójkąt i powyznaczaj sin,
cos, tg, ctg.
6 cze 23:03
Bartek:
10 maj 10:57
Mila:

a) |BC|=
√32+22=
√13
tgγ=... licz dalej sam
10 maj 18:14
Min. Edukacji: Ale to ważne

I pilne

nikt mu nie da gotowca?🤣
10 maj 19:15
Min. Edukacji: Odsyłam innych podobnych Anonimów na brainly. pl
10 maj 19:16
Kacper:
16 gru 18:41
Iryt:
Na Brainly chyba trzeba coś zapłacić.
28 gru 20:22