Logarytmy. Oblicz :
Magda: 1) log2/3 3,375
2) log0,01 100 √10
3) log√3/3 √3 trzeciego stopnia
4) log√e (trzeciego stopnia) √e czwartego stopnia
5) log√2/8 16
20 sty 18:27
Artur_z_miasta_Neptuna:
z innymi chyba sobie poradzisz
zamieniaj na potęgi o takim samym wykladniku
20 sty 18:32
Magda: wypisałam te, z którymi sobie nie poradziłam właśnie
20 sty 18:37
Artur_z_miasta_Neptuna:
100
√10 = 10
5/2
√3/3 = 1/
√3 = 3
−1/2
| | d | |
korzystasz z logab cd = |
| logab |
| | c | |
20 sty 18:40
20 sty 18:41
Magda: dzięki
20 sty 18:59