matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
Fre4kone:
http://latex.codecogs.com/gif.latex?\int_{0}^{4}\frac{dx}{\sqrt{2x+1}}
20 sty 17:44
:):
podstaw t = 2x+1
20 sty 17:46
Fre4kone:
t=2x+1 dt=2dx dx=dt/2 Potem podstawienie
http://latex.codecogs.com/gif.latex?\int_{0}^{4}&space;\frac{dt}{2\sqrt{t}}
I co dalej?
20 sty 18:11