matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zbiory
zadanie:
x−4
dane sa zbiory A={(6+x)(x+2)≥0}, B={
≤0} Wyznacz zbiory AUB, iloczyn AiB, A\B.
x−7
A x∊(−
∞
;−6>U<−2+
∞
) B x∊<4,7) AUB=A dobrze ? a dalej jak bedzie?
20 sty 17:35
zadanie:
?
20 sty 18:54