matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
układ nierównosci i patametr
Turkuć:
Oblicz dla jakich wartości parametru b prosta o równaniu x+b=b ma jeden punkt wspólny z wielokątem opisanym układem nierówności 0≤x≤4 0≤y≤3 A więc mamy dwie możliwości 0+0=b⇔b=0 lub 3+4=b⇔b=7
20 sty 17:12