proszę o pomoc
Maniek: Podstawą graniastosłupa prostego jest równoległobok o bokach 6 cm i 8 cm oraz kącie ostrym 60°.
Krótsza przekątna graniastosłupa tworzy z płaszczyzną podstawy kąt 45°. Oblicz pole
powierzchni całkowitej tego graniastosłupa?
6 cze 19:07
Maniek: d − krótsza przekątna równoległoboku
d2=64+36−2*8*6*cos 60=100−48=52 stąd d=2√13
wysokość graniastosłupa H=d=2√13
czy ja dobrze to robię
6 cze 19:12
Maniek: V=6*8*sin 60* 2√13=48√39
6 cze 19:15
Maniek: kto pomoże
6 cze 19:17
Maniek: Eta zerknij na to moje rozwiązywanie
6 cze 19:27
Maniek: Pc=2* 6*8*sin 60+2*6*2√13+2* 8*2√13=48√3+56√13
6 cze 19:33