trygonometria;/
ania445: Uzasadnij równośc dla dowolnego kąta ostrego α
c) sinα+cosαcosα = 1 + tg α
b) cos2α1−sinα + cos2α1 +sinα = 2
20 sty 16:22
asdf: c)
| a+b | | a | | b | | a | |
| = |
| + |
| = |
| + 1 |
| b | | b | | b | | b | |
b) popraw zapis
20 sty 16:41
ania445: w b jest wszystko tak jak powinno być;
20 sty 16:45
asdf: ta? super, tylko nic nie widać

Z resztą..nie licz na gotowca.
20 sty 16:55
ania445: Nie mam zamiaru liczyć na gotowca, w pierwszym poradziłam sobie sama po wskazówce.
Ja wszystko widzę w punkcie b, bez problemu, także może czas wybrać się do okulisty?
To forum mnie zaczyna przerażać, wszyscy którzy wiedzą trochę więcej się wywyższają.
Rozumiem, że pewnie jesteś gnębiony w realnym świecie i próbujesz się dowartościować w
internecie.
20 sty 17:53
zombi: cos2α=1−sin2α w b) i wzor skróconego a2−b2=(a−b)(a+b) to powinno wystarczyć
20 sty 17:55
asdf: Nie, nie muszę wybierac sie do okulisty, ale moze ty powinnaś to zrobić bo na głowe to już
chyba za pozno

Nikt sie tutaj nie wywyzsza, Tobie po prostu brakuje kultury. Ja jak
oczekuje pomocy to pisze to tak, zeby bylo wszystko wyrazne, staram sie rozwiazac tyle ile
potrafie i jak ktos mi pomoze to podziękuję. W zaden sposob nie dowartościowuję sie takim
czyms, ze pomagam komus. Po prostu jezeli ktos mi pomaga − ja staram sie komus pomoc. Moze to
zrozumiesz jak zmadrzejesz bo jak narazie jestes zbyt puściutka.
20 sty 20:04
ddddddd:
20 sty 20:06