algebra
Sikorka: sprawdzic czy podzbior W ={(x
1,x
2); x
2=2x
1} tworzy podprzestrzenw przestrzeni R
2 Jesli
tworzy to znalezc jej baze i wymiar.
sprawdzilam 2 warunki nato by cos bylo podprzestrzenia i to zachodzi, tylko mam problem z
wyznaczeniem bazy i wymariu... wyjasni to ktos
20 sty 16:01
Sikorka: trzeba to zapisac ze W∍ (x
1, 2x
1) dla x
1 dow nalezacego do R = x
1(1,2)
a nastepnie sprawdzic liniowa niezaleznosc wektora (1,2)
20 sty 16:06
Sikorka: ale ten wektor jest liniowo niezalezny bo jest rozny od zera... powie ktos czy to tak jfest
20 sty 16:09
Sikorka: pomoze ktos
20 sty 16:14
Sikorka: up
20 sty 16:32