Ciągiem Arytmetyczny (an) jest ciąg którego kolejnymi wyrazami są liczby:
Ola: Ciągiem Arytmetyczny (an) jest ciąg którego kolejnymi wyrazami są liczby:
a) 3,1,2
−1
b) log
55,5,8
c) 3,6,12
d) log
24, log
22
5, 8
PROSZĘ O ROZWIĄZANIE!
20 sty 15:58
Artur_z_miasta_Neptuna:
sprawdź dla której odpowiedzi jest to prawda
logarytmy umiemy
20 sty 15:59
Ola: logarytmy umiemy w miarę dobrze

a odpowiedź prawidłowa w książce to D
20 sty 16:01
a: sprawdzasz roznice miedzy kolejnymi wyrazami np a2−a1 a3−a1 i r powino byc takie
same
a) 1−3 =−2 1/2−1=−1/2 r1≠r2
b) 5−1=4 8−5=3 r1≠r2
c) 6−3=3 12−6=6\
d) 5−2=3 8−5=3 ciag atytmetyczny
20 sty 16:03
Ola: ach ale to proste

dzięki

!
20 sty 16:05