matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
kamerling:
rozwiąż równanie x
4
+6x
3
−5x
2
−18x+9=0
6 cze 18:55
ktośś:
x
2
(x
2
+6x−5)−9(2x−2)=0 pierwszy nawias liczysz Δ i pierwiastki a z drugiego wychodzi x=1/2 − tak mi sie wydaje
7 cze 12:22