funkcje trygonometryczne
dk1993: oblicz nie korzystaj z tablic ani kalkulatora
c) cos2 81st ( 1 = tg2 81st)
d) sin31st+tg 1st *cos3 1st2sin 1st
20 sty 15:09
Artur_z_miasta_Neptuna:
co ten = robi w nawiasie
20 sty 15:10
dk1993: c) w c ma byc zamiast = znak +
20 sty 15:10
Artur_z_miasta_Neptuna:
| | sin2x | | cos2x | | sin2x | | sin2x+cos2x | |
1+tg2x = 1+ |
| = |
| + |
| = |
| |
| | cos2x | | cos2x | | cos2x | | cos2x | |
czyli to całe wyrażenie = ... ile
20 sty 15:14
dk1993: 1? Nigdy nie ogarne tych głupich funkcji trygonometrycznych....
20 sty 15:15
dk1993: ale i tak nie wiem skad to sie wszystko wzieło
20 sty 15:16