Policzyć granice funkcji
student: Witam! Może ktoś wytłumaczyć krok po kroku jak zrobić?
x→
∞
20 sty 13:49
Artur_z_miasta_Neptuna:
po pierwsze ... bez = po lim a przed wyrażeniem
po drugie:
| | √1+x + 2 | | √x(√1/x + 1 + 2/√x) | |
lim |
| = lim |
| = |
| | √1+x2 | | x√1/x2 + 1 | |
| | (√1/x + 1 + 2/√x) | | 1 | |
lim |
| −> [ |
| ] = 0 |
| | √x√1/x2 + 1 | | ∞ | |
20 sty 13:53
student: Dziękuje za pomoc, sorry za to =.
20 sty 14:14
Artur_z_miasta_Neptuna:
nie ma sprawy ... ja Ci o tym napisalem, abyś takiego babola nie wywalil na egzaminie
20 sty 14:14