kto pomoże zrobić
kto pomoże: Ile jest liczb pierwszych w zbiorze Z={ 0,1,2,√36,√49,√81} ?
20 sty 13:05
bezendu: 2
20 sty 13:09
Bałwanek_Buli: 0 i 1 nie należą ani do liczb pierwszych, ani do złożonych,
√36 = 6 , √81 = 9 to nie są liczby pierwsze,
2 oraz √49=7 masz dwie liczby pierwsze
20 sty 13:09
Izzie: Jedna − 2
20 sty 13:09
bezendu: @Izzie
20 sty 13:12
Izzie: upsss, mój błąd ominęłam jedną liczbe, czyli 7, sorki
20 sty 13:14
kto pomoże: to jest 6,9,2,7 tak to 4 liczby sa
20 sty 13:29
Bałwanek_Buli: 6 i 9 są podzielne przez 3, więc nie są liczbami pierwszymi, masz napisane w 3 poście wszystko.
20 sty 13:33