liczby rzeczywiste
kto pomoże: Dane są dwa przedział liczbowe: A=<−5,2> i B=(−2,+∞). Przedział A\B to:
20 sty 13:01
bezendu: A\B=<−5−2>
20 sty 13:04
bezendu: A\B=<−5 ,−2>
20 sty 13:05
Saizou :

i pytanie co zostanie w zbiorze A jeśli wyciągniemy z niego zbiór B
20 sty 13:06
kto pomoże: −5 zostanie albo −3 i −4
20 sty 13:16
bezendu:
−2 nie należy do zbioru B kółeczko niezamalowane więc masz <−5,−2> i koniec
20 sty 13:18
Lily: raczej <−5,−2)
20 sty 13:21
Bałwanek_Buli: Lily odejmując zbiór B, który nie zawiera −2 to będzie jednak:
<−5,−2>
20 sty 13:24
bezendu: nie Lily zobacz masz wyznaczyć taki przedział który należy do A a nie nalezą do B (−2 nie
należy do przedziału B=(−2,
∞) ) więc mam dobrze a tak jak Ty mówisz było by gdyby B<−2,
∞)
20 sty 13:25
Lily: tak, źle popatrzyłam

na takich drobnostkach się człowiek najczęściej wykłada
20 sty 13:31