matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
takie rownanie
Zeus:
2
rozwiąż równanie (3x
2
+ 5x − 2)(3 −
x) = 0
3
20 sty 12:58
Saizou :
2
3x
2
+5x−2=0 3−
x=0
3
rozwiąż to i masz odpowiedź
20 sty 13:01
PuRXUTM:
2
2
(3x
2
+5x−2)(3−
x)=0 ⇔ 3x
2
+5x−2=0 v 3−
x=0
3
3
3x
2
+5x−2=0 liczysz deltę i miejsca zerowe
2
3−
x=0 rozwiązujesz
3
20 sty 13:03