matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Potęgi
lucas6274:
Przedstaw liczbę w postaci a
m
, gdzie m jest liczbą całkowitą. a)125
3
* 0,2
−
7
b)0,01 * 16 *5
4
20 sty 12:49
Mati_gg9225535:
1
a) o,2
−7
= (
)
−7
= 5
7
5
16
2
b)
* 5
4
= (
)
4
* 5
4
=
100
√
10
20 sty 12:52
bezendu:
a) 5
16
20 sty 12:52