matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zbadać zbieżność całek niewłaściwych
Joanna:
Pierwszy raz zetknęłam się z takim zadaniem czy ktoś pomógłby mi je rozwiązać:Zbadaj zbieżność
1
całek niewłaśćiwych:1)∫x
2
e
−x
3
dx oznaczona gdzie b=∞ a=1; 2) ∫
dx gdzie
√
8−2x−x
2
b=2 a=−1.
20 sty 12:44
Joanna:
20 sty 14:26