matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc
patrycja:
Wyznacz funkcję odwrotną do funkcji y=f(x)=1+ln√(x−1)
20 sty 11:50
Janek191:
y = f(x) = 1 + ln
√
x − 1
; x > 1 Wydaje mi się, że będzie to funkcja x = e
2y − 2
+ 1 lub inaczej zapisana y = e
2x − 2
+ 1
20 sty 14:49