matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
Grzesiek:
Rozwiąż równanie: x
logx
=10 męczę się, męczę i nie mogę rozwiązać, wyniki wg książki to to 0,1 i 10
20 sty 11:28
T:
1
log
x
10=logx zauważ, że log
10
x=
log
x
10
1
log
x
10−
=0
log
x
10
(log
x
10−1)(log
x
10+1)=0 ... i wszystko jasne
20 sty 11:47
Grzesiek:
ooo, dzięki wielkie! pozdrawiam
20 sty 11:51
T:
−
20 sty 11:55