całka
sratatata: oblicz całkę. Doszłam tylko do takiego czegoś i już nie wiem co dalej, także proszę o pomoc

∫(
√3x − 1)
4 dx = ∫(
√3x − 1)
2 * ∫(
√3x − 1)
2 dx = ∫(3x
2 − 2
√3x +1)(3x
2 − 2
√3x
+1) dx = ?
20 sty 10:05
Artur z miasta Neptuna:
Wymnoz to ze soba
20 sty 12:50
sratatata: i co dalej?
20 sty 15:06
Artur_z_miasta_Neptuna:
wymnozyłas
20 sty 15:07
Artur_z_miasta_Neptuna:
to dzielisz na sume/różnicę calek elementarnych i każda niezależnie obliczasz
20 sty 15:07
monia: ok dzięki, jakoś wyszło
20 sty 15:10