matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz całkę
Radek:
lnx/(x(ln x+1)
2
)dx
20 sty 01:45
Artur_z_miasta_Neptuna:
podstawienie t = ln x + 1 ⇔ t−1 = lnx
1
dt =
dx
x
i liczysz ... później rozdzielasz na dwie całki elementarne
20 sty 01:50
Radek:
dzięki
20 sty 03:05