matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobienstwo
rrr:
rzucamy 2 razy monetą. Zmienna x oznacza wyrzucone orły a Y reszki. definiujemy zmienna W=X+Y oraz Z=X
2
. wyznacz rozklad wektora losowego (w,z), zbadac niezaleznosc zmiennych w i z oraz obliczyc E(Z/w=2)
20 sty 00:22