| 1 | ||
Jak rozpisać | ? Tzn. rozbić to na jakąś sumkę. | |
| k(k+1)(k+2) |
| 1 | A | B | C | ||||
= | + | + | |||||
| k(k+1)(k+2) | k | k+1 | k+2 |
| 1 | 1 | 1 | ||||
A = | *k|k=0 = | |k=0 = | ||||
| k(k+1)(k+2) | (k+1)(k+2) | 2 |
| 1 | 1 | |||
B = | *(k+1)|k=−1 = | |k=−1 = −1 | ||
| k(k+1)(k+2) | k(k+2) |
| 1 | 1 | 1 | ||||
C = | *(k+2)|k=−2 = | |k=−2 = | ||||
| k(k+1)(k+2) | k(k+1) | 2 |
| 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||
= | * | − | + | * | |||||||
| k(k+1)(k+2) | 2 | k | k+1 | 2 | k+2 |
| 1 | A | B | C | ||||
= | + | + | / * k(k+1)(k+2) | ||||
| k(k+1)(k+2) | k | k+1 | k+2 |
| 1 | ||
A = | ||
| 2 |
| 1 | ||
C = | ||
| 2 |