Wykres funkcji f(x) = x² - 2x + 8 ma dwa punkty wspólne z prostą o równaniu
Piotr: Wykres funkcji f(x) = x² − 2x + 8 ma dwa punkty wspólne z prostą o równaniu
a) y = 10 b) y = 6 c) x = 10 d) x = 6
Można prosić o rozwiązanie? Pozdrawiam wszystkich !
19 sty 22:57
borek: a) bo wykresem funkcji jest parabola, a proste z c) i d) są pionowe.
19 sty 23:02
sushi_gg6397228:
1. zrob rysunek paraboli
2. zrob wykres pozostalych krzywych
wersja "ekonomiczna" policz współrzędna wierzchołka (y czy jak kto woli q)
19 sty 23:02