matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granica
Całkomistrz:
3−x
Czy funkcja tej granicy nie istnieje, jeśli tak to dlaczego? lim x−>−2 (
)
x+2
19 sty 20:33
Całkomistrz:
Czy granica tej funkcji, pardon.
19 sty 20:33
Mila:
3−x
5
lim
x→(−2)+
=
∞
[
]=
∞
x+2
0+
3−x
5
lim
x→(−2)−
=−
∞
[
]=−
∞
x+2
0−
19 sty 20:43