matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
f(x) = x³ - 5x+2
Mariolka:
Witam wszystkich, prosiłbym bardzo o rozwiązanie tego zadania, dziękuję z góry
Liczba argumentów, dla których funkcja f(x) = x³ − 5x+2 przyjmuje wartość 2 jest równa :
19 sty 19:46
T:
x
3
−5x+2=2 x(x
2
−5)=0 ... i wszystko jasne −
19 sty 19:50
Mariolka:
dziękówka
DDDDDDDDDDD
19 sty 19:51
T:
−
19 sty 20:19