pomocy: Elipsę x2+4y2=20 przecina prosta 2y-x=-2 w punkatach M1 i M2 a które stykają się
zewnętrznie w punkcie przecięcia się danej prostej z osią Y. Jaki jest stosunek
powierzchni obu kół i elipsy i jaka jest powierzzchnia trójkąta utworzonego przez
styczne do elipsy w m1 i m2 i przez cięciwe?
29 sie 20:09
pomocy: Elipsę x2+4y2=20 przecina prosta 2y-x=-2 w punkatach M1 i M2 a które stykają się
zewnętrznie w punkcie przecięcia się danej prostej z osią Y. Jaki jest stosunek
powierzchni obu kół i elipsy i jaka jest powierzzchnia trójkąta utworzonego przez
styczne do elipsy w m1 i m2 i przez cięciwe?
3 wrz 12:36