matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całeczka
nicki:
Oblicz: a) ∫(1−x)(1+x)(1+x
2
) dx =
2
b) ∫ (
5
√
x
−
+ 2*
5
√
x
3
dx =
3
√
x
19 sty 19:13
PW:
a) banalne − całkujemy wielomian W(x)=1−x
4
b) przedstawić każde z wyrażeń w postaci x
α
(z ewentualnym współczynnikiem).
19 sty 20:05