matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
szereg
jadzia:
szereg ∑ od 1 do
∞
2n
n
2
+5
∫ od 1 do
∞
2n
n
2
+5
= lim n−>
∞
ln(n
2
+5)|
∞
1
= lim n−>
∞
ln(n
2
+5)−ln6= [
∞
−ln6] =
∞
rozbiezna całka to czereg tez dobrze?
19 sty 18:30