matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całki
ja:
lnx
dt
dx
∫
dx=| t=x
(
−2) dt= −2x
(
−3) dx
=
|
x
3
−2
x
3
1
dt
1
∫lnt
(
−
) *
=
∫ lnt dt
2
−2
4
dobrze czy źle ? i jak teraz wyliczyć tącałke z lnx
19 sty 18:25