matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykresy funkcji
anes:
Jak powinny wyglądać wykresy tych funkcji? : a) f(x) = 2 + e
x
b) g(x) = (
5
6
)
x
− 5 c) h(x) = (
1
5
)
x−3
d) k(x) = 6
x+4
19 sty 17:15
ZK:
https://matematykaszkolna.pl/strona/3416.html
Zobaczyc na zadania + przypomiec sobie jak sie przesuwa wykres funkcji o wektor
19 sty 17:37